آیا در اثر بیماری‌های مختلف مجبور به برداشتن پروستات شده‌اید؟ آیا می‌خواهید پروستات خود را عمل کرده و نگران مراقبت‌های بعد از عمل آن هستید؟ می‌دانید روش جراحی  برداشتن پروستات به روش  TURP چیست؟ جراحی پروستات یکی از عمل‌های نسبتا سنگینی است که بهبودی آن پس از گذر زمان و رعایت برخی از نکات بهداشتی صورت می‌گیرد. پس اگر شما قصد انجام عمل جراحی پروستات را دارید، برای درمان هر چه بهتر لازم است برخی نکات و الزامات بهداشتی را رعایت کنید که در این مقاله به آن‌ها می‌پردازیم.

بعد از جراحی پروستات چه مراقبت هایی لازم است؟

بعد از جراحی پروستات چه مراقبت هایی لازم است؟

بعد از جراحی پروستات چه مراقبت هایی لازم است؟

جراحی پروستات یا عمل پروستاتکتومی یکی از عمل‌هایی است که به طور شایع در بین مردها صورت می‌گیرد. این عمل، عملی است که افراد مختلف و البته زیادی آن را انجام می‌دهند اما امروزه به نسبت یکی از سخت‌ترین و حساس‌ترین عمل‌ها به حساب می‌آید. علت سخت بودن این بیماری پروسه بهبودی و درمان آن پس از جراحی است. در این زمان بیمار علاوه‌بر داشتن درد، دارای مقداری لخته خون در ادرار خود نیز خواهد بود. شما می‌توانید با رعایت برخی نکات و مصرف برخی قرص‌ها این عوارض ناشی از عمل را کنترل کرده و در نتیجه و همراه با روحیه بالا و مثبت اندیشی این دوران بسیار سخت و طاقت فرسا را به سلامتی رد کنید. در ادامه راه حل‌هایی برای درمان درد‌های ناشی از عمل و رفع لخته خون در ادرار فرد بیمار ارائه می‌دهیم.

استفاده از مسکن برای کاهش درد

استفاده از مسکن برای کاهش درد

استفاده از مسکن برای کاهش درد

پس از برداشتن و عمل جراحی پروستات با روش TURP مراقبت‌های مختلفی آغاز می‌شود. به طور کلی این مراقبت‌ها به دو دسته تقسیم شده که دسته اول کنترل درد با مسکن است. اکثر افرادی که عمل پروستات را انجام می‌دهند تا چند روز با دردهای مختلف و متنوع در این ناحیه و اطراف آن مواجه می‌شوند. متخصص اورولوژی برای کنترل درد در این ناحیه به افراد مسکن‌های مختلفی از جمله استامینوفن و ایبوپروفن تجویز می‌کند. در صورت افزایش درد و ناتوانی در تحمل درد، شما می‌توانید با مشورت پزشک متخصص خود نوع داروهای مصرفی را تغییر داده و در ازای آن قرص مسکن‌های قوی مصرف کنید. با مصرف قرص مسکن می‌توانید دردهای خود را کنترل کرده و با آرامش بیشتر پروسه درمانی خود را ادامه دهید.

کنترل کردن خونریزی بیمار

افراد در هنگام عمل جراحی دچار خونریزی‌های مختلفی می‌شوند. این خونریزی‌ها پس از پایان عمل جراحی توسط پزشک یا پرستار کنترل شده و خونریزی آن‌ها قطع می‌شود؛ اما ممکن است مقداری خون وارد ادرار شده و پس از طی یک الی دو روز پس از جراحی، ادرار شما کاملا خونی باشد. خونی بودن ادرار کاملا عادی است و جای هیچ نگرانی ندارد؛ اما در برخی اوقات ممکن است این خون تبدیل به لخته خون شود و جلوی سوراخ سوند ادراری را بگیرد. در این زمان پزشک یا پرستار به کمک بیمار می‌آیند. آن‌ها با استفاده از یک سرنگ لخته خون را پاک کرده و آن را تمیز می‌کنند. معمولا سوند قرار گرفته شده جهت تمیز کردن خون و دفع ادرار بعد از دو تا سه روز برداشته می‌شود و فرد می‌تواند به راحتی به سرویس بهداشتی مراجعه کرده و مثانه خود را تخلیه کنید.

چگونه بعد از جراحی برداشتن پروستات به روش TURP می توان فرد را به سمت زندگی نرمال هدایت کرد؟

در ابتدا برای پاسخ به این سوال باید روش TURP را برای شما توضیح دهیم. برداشتن پروستات به روش TURP یکی از روش‌هایی است که توسط متخصص اورولوژی تهران و دیگر شهرها انجام می‌شود. در این روش، پروستات از طریق مجرای ادرار برداشته می‌شود. برداشته شدن پروستات در مرد‌ها توسط دستگاهی بسیار خاص صورت می‌گیرد. نام این دستگاه رزکتوسکوپ بوده که پزشکان آن را از طریق آلت تناسلی وارد مجرای ادرار می‌کنند؛ اما پروستات افراد چگونه خارج می‌شود؟ دستگاه رزکتوسکوپ از یک حلقه، یک چراغ و یک دوربین تشکیل شده که به پزشک در این عمل جراحی کمک می‌کند. پروستات از طریق حلقه این دستگاه جدا شده و سپس از طریق مایعی که از خود این دستگاه وارد مجاری ادرار شده و باعث خارج شدن بافت‌ها می‌شود.

از این رو افراد در اوایل دوران نقاهت با مشکل ادرار مواجه می‌شوند و معمولا نمی‌توانند به راحتی ادرار خود را خارج کنند. از طرفی به دلیل این عمل کنترلی در ادرار خود نداشته و با دستور پزشک یا پرستار برای فرد سوند گذاشته می‌شود. پس از گذشت یک الی دو روز با برداشتن سوند شما می‌توانید بیشتر به سرویس بهداشتی مراجعه کنید و مثانه خود را تخلیه کنید.

همچنین شما می‌توانید با کمک یک فیزیوتراپیست تمریناتی را یاد بگیرید. این تمرینات برای کنترل کردن ادرار شما مفید است. علاوه‌بر موضوعات بالا و در اثر این عمل، زخم‌هایی برای پروستات به وجود می‌آید. برای بهبود و درمان این زخم‌ها لازم است تا فرد چند هفته‌ای را استراحت کند. نکته قابل توجه در خصوص زخم‌ها، نبود زخم روی پوست است. به همین خاطر شما نیازی به ترمیم زخم بر روی پوست ندارید. می‌توانید با کمک کردن به بیمار و با در نظر گرفتن نکات بالا بیمار را به سمت زندگی نرمال ببرید.

جراحی برداشتن پروستات به روش TURP

جراحی برداشتن پروستات به روش TURP

نکات و توصیه های کاربردی پس از جراحی تراشیدن پروستات به روش TURP

جراحی پروستات به روش TURP مانند هر جراحی دیگر نیاز به مراقبت‌های خاص و مهمی دارد. افراد با رعایت این نکات می‌توانند پروسه بهبودی و درمانی خود را کمتر کرده و با آرامش بیشتری این دوران را بگذراند. توجه داشته باشید که این توصیه‌ها در کنار توصیه‌های پزشکی کار آمد است و شما باید تمامی این نکات را در نظر بگیرید. در ادامه به برخی از نکاتی که شما باید پس از انجام عمل تراشیدن پروستات به روش TURP انجام دهید می‌پردازیم:

  • نوشیدن و میل مقدار بسیار زیاد آب و دیگر مایعات
  • بلند نکردن اجسام سنگین و خاص
  • ممنوع کردن نشستن پشت ماشین به مدت یک تا دو هفته
  • عدم ترس و هراس در مواجه با دیدن خون در ادرار یا خونریزی شدید

در این زمان برای کنترل مقدار خون و دفع خون شما می‌توانید مقدار بسیار زیادی آب میل کنید تا خون توسط ادرار دفع و حذف شود؛ اما اگر لخته‌های خونی در ادرار کردن برای شما مشکلی را ایجاد کرد، می‌توانید به نزدیک‌ترین بیمارستان به محل زندگی خود رفته و تحت درمان قرار بگیرید. معمولا برای این مشکل به شما سوند متصل خواهند کرد. قرار گرفتن سوند به مدت یک الی دو روز بوده که در این زمان شما در بیمارستان بستری می‌شوید. در برخی اوقات علت این خونریزی‌ها وجود یک نوع عفونت است. در این مواقع با دستور متخصص به شما انواع آنتی بیوتیک‌ها داده می‌شود. با مصرف این داروها خونریزی شما نیز بهبود می‌یابد.

معمولا پس از جراحی پروستات و برداشتن آن مقدار و حجم ادرار شما افزایش می‌یابد. به طوری که باعث تعجب بیماران می‌شود. علت آن بزرگ شدن خوش خیم پروستات به تدریج و در سال‌های زیاد است. پس از جراحی پروستات و برداشتن آن، مثانه افراد طی این مدت با فشار بسیار زیادی کار می‌کند؛ اما تکرر ادرار برای افرادی که عمل جراحی کرده‌اند، وجود دارد. نکته قابل توجه در خصوص این علائم عدم بازگشت افراد به حالت طبیعی خود است. از طرفی هر چه قدر سن افراد بیشتر شده و به سوی پیری می‌روند، مشکلات مربوط به پروستات و تکرر ادرار نیز افزایش می‌یابد.

  • بعد از عمل پروستات و برداشتن آن به مدت طولانی بیش از ۴۵ دقیقه در یک وضعیت خاص ننشینید.
  • پس از مرخص شدن از بیمارستان شما می‌توانید دوش گرفته و سپس استراحت کنید.
  • فعالیت‌های مناسب پس از عمل پروستات

شما پس از عمل جراحی و برداشتن پروستات پس از طی یک الی دو روز از بیمارستان مرخص می‌شوید. همچنین می‌توانید پس از گذشت یک هفته و یا حداکثر دو هفته شروع به رانندگی کرده و به کارهای روزمره خود رسیدگی کنید. همچنین شما پس از جراحی باید تا شش هفته از فعالیت‌های بدنی سنگین و ورزش‌هایی که شامل دویدن، ورزش گلف، اسب سواری، موتورسواری و دوچرخه سواری می‌شود، خودداری کنید. پس از گذشت شش هفته شما می‌توانید تمامی این ورزش‌ها و فعالیت‌های بدنی را به راحتی انجام دهید. زمان برگشت به روال کار، زندگی و فعالیت‌های روزانه بستگی زیادی به میزان و مدت زمان بهبودی شما دارد. برخی از شغل‌ها و فعالیت‌ها را می‌توان پس از دو تا سه هفته از عمل جراحی پروستات انجام دهید و مشکلی برای بیمار ایجاد نمی‌کند.

رژیم غذایی مناسب پس از عمل جراحی پروستات و برداشتن آن به روش TURP

بعد از هر عمل جراحی شما نیاز به مراقبت‌های بیشتر و توصیه‌های مربوط به آن دارید. یکی از این توصیه‌ها داشتن یک رژیم غذایی مناسب است. عمل جراحی پروستات به روش TURP نیز مانند هر عملی بوده و افراد پس از جراحی باید از یک رژیم غذایی مطمئن استفاده کنند. در ابتدا و پس از مرخص شدن از بیمارستان، افراد بایستی از یک برنامه غذایی ملایم استفاده کنند. برخی از افراد رژیمی را ترجیح می‌دهند که تمامی آن بر اساس مایعات بوده و حجم بسیار بالایی از مایعات را به بدن خود می‌رسانند.

از دیگر نکاتی که افراد باید آن را در نظر بگیرند مصرف نوشیدنی‌های گازدار است. همچنین شما می‌توانید انواع غذاهای نرم مانند سوپ، خاگینه، نان تست و پوره جو دوسر را میل کنید. اما تا چه زمانی باید این رژیم غذایی رو رعایت کنید؟ در زمانی که شما احساس کردید حالتان بهتر است و رو به بهبودی هستید می‌توانید رژیم غذایی خود را تغییر داده و به حالت قبل خود برگردید. نکته قابل توجه این است که شما می‌توانید وعده‌های غذایی خود را افزایش دهید و به جای وعده‌های سنگین چند وعده غذای سبک میل کنید. همچنین افرادی که جراحی پروستات کرده‌اند باید از خوردن غذاهایی که باعث نفاخ می‌شوند پرهیز کنند. این مواد غذایی شامل بروکلی، لوبیا و آرد می‌شود.

رژیم غذایی مناسب پس از عمل جراحی پروستات

رژیم غذایی مناسب پس از عمل جراحی پروستات

پس از جراحی پروستات چه نوع مراقبت‌ هایی لازم است؟

پس از جراحی پروستات و برداشتن آن مراقبت‌های مختلفی وجود دارد. به عنوان مثال این مراقبت‌ها می‌تواند شامل استفاده از مسکن برای کاهش درد، کنترل کردن خونریزی در مجاری ادرار، کنترل رژیم غذایی و پوشیدن لباس‌های مناسب شود. آیا جراحی برداشتن پروستات عملی سنگین است؟ جراحی و برداشتن پروستات به روش TURP سنگین نیست؛ اما برای بهبودی هر چه بهتر بیمار لازم است بیمار برخی از نکات مهم را رعایت کند.

لباس مناسب پس از جراحی پروستات به روش TURP

در عمل پروستات به روش TURP، شکم مقداری دارای نفخ است. به همین خاطر ممکن است شما نتوانید لباس‌های همیشگی خود را به تن کنید؛ چرا که شاید مقداری لباس شما تنگ شود. برای آنکه شما احساس راحت‌تر و بهتری داشته باشید لباس‌های گشاد، انتخابی مناسب است. شما می‌توانید لباس‌هایی مانند بیژامه با کمر کشی و بدون دکمه به تن کنید. همچنین به دلیل وجود سوند شما قادر به پوشیدن لباس‌های تنگ و با دکمه نیستید و باید لباسی را به تن کنید که با آن راحت باشید.

سوالات متداول

  • در درمان برداشتن پروستات به روش TURP برای تسکین درد چه نوع داروهایی را می‌توان مصرف کرد؟

بعد از برداشتن پروستات به روش TURP به دلیل ایجاد درد، داروهای مختلفی توسط پزشک به شما داده می‌شود. یکی از این داروها داروهای مسکن است. این داروها می‌تواند ایبوپروفن و استامینوفن باشد. در صورت وجود درد قوی با دستور پزشک شما می‌توانید مسکن‌های قوی را دریافت کنید.

سخن پایانی

برداشتن پروستات به روش TURP یکی از عمل‌های بسیار خاص و در عین حال نسبتا سنگین است که افراد پس از جراحی نیاز به مراقبت‌های مختلفی دارند. برای بهبود هر چه بهتر بیمار لازم است تا برخی مسائل و نکات را رعایت کنید. با رعایت نکات و مراقبت‌های بعد از جراحی شما می‌توانید به راحتی و در کمترین زمان پروسه درمانی خود را تکمیل کنید و به زندگی عادی خود برگردید. ما در این مقاله سعی کردیم تا نکات و الزامات مهم بهداشتی را به شما معرفی کنیم. شما پس از عمل برداشتن پروستات و با رعایت نکات بالا می‌توانید به راحتی به زندگی معمولی و عادی خود برگردید.