در این نوشته می خوانید:
- 1 درک اختلال نعوظ
- 2 شرایط پروستات و تاثیر آن ها بر عملکرد نعوظ
- 3 تشخیص و ارزیابی اختلال نعوظ در زمینه مشکلات پروستات
- 4 گزینه های درمانی برای اختلال نعوظ در زمینه مشکلات پروستات
- 4.1 مهارکننده های PDE5
- 4.2 تزریقات
- 4.3 شیاف (MUSE Therapy)
- 4.4 وسایل مورد نیاز برای دستیابی به نعوظ یا حفظ آن
- 4.5 ایمپلنت های جراحی
- 4.6 مشاوره و درمان روانشناختی
- 4.7 اصلاح سبک زندگی و اقدامات پیشگیرانه
- 4.8 رژیم غذایی سالم و ورزش
- 4.9 ترک سیگار
- 4.10 محدودیت در مصرف الکل و مواد مخدر به صورت تفریحی
- 4.11 مدیریت استرس
- 4.12 معاینات منظم
- 5 سوالات متداول
- 6 سخن پایانی
اختلال نعوظ یک بیماری شایع است که میلیونها مرد را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار میدهد و اغلب اثر قابل توجهی بر کیفیت زندگی و روابط آنها دارد. در حالی که اختلال نعوظ میتواند علل زمینهای مختلفی از جمله عوامل روانشناختی داشته باشد، یکی از عواملی که کمتر مورد بحث قرار گرفته، مسائل مربوط به مشکل پروستات است. در این راهنمای جامع، به بررسی رابطه پیچیده بین شرایط پروستات و اختلال نعوظ، بررسی مکانیسمهای موجود و پیامدهای تشخیص و درمان مناسب آن میپردازیم.
درک اختلال نعوظ
برای درک ارتباط بین مشکلات پروستات و اختلال نعوظ، در ابتدا لازم است بدانیم که اختلال نعوظ چیست و چگونه ظاهر میشود.
تعریف اختلال نعوظ
اختلال نعوظ که اغلب به عنوان ناتوانی جنسی شناخته میشود، به ناتوانی مداوم در دستیابی و حفظ نعوظ مناسب برای مقاربت جنسی در حداقل 25٪ موارد اطلاق میگردد. این یک وضعیت پیچیده است که تحت تاثیر عوامل متعدد، هم جسمی و هم روانی است.
مکانیسم نعوظ
دستیابی به نعوظ و حفظ آن یک فرآیند بسیار هماهنگ بوده که شامل سیستمهای فیزیولوژیکی مختلف میشود. در هسته آن موضوع مهندسی هیدرولیک است؛ زیرا خون، بافتهای نعوظ آلت تناسلی را پر میکند و منجر به بزرگ شدن و سفت شدن آن میگردد. ارتباط بین اعصاب و انتشار مواد شیمیایی خاص نقش مهمی در این فرآیند دارد.
نیتریک اکسید، گوانوزین مونوفسفات حلقوی (cGMP) پروستاگلاندینها و پلی پپتید وازواکتیو روده از جمله مواد کلیدی درگیر در این فرآیند هستند. این مواد شیمیایی باعث شل شدن سلولهای ماهیچه صاف در شریانهای آلت تناسلی میشوند و به خون اجازه میدهند تا به بافتهای نعوظ جریان یابد. سپس خون در آلت تناسلی به دام میافتد و نعوظ را حفظ میکند.
نقش عوامل روانی در نعوظ
علاوهبر این مکانیسمهای فیزیکی، عوامل روانی بهطور قابل توجهی بر توانایی دستیابی و حفظ نعوظ تاثیر میگذارند. استرس، اضطراب، افسردگی و مسائل مربوط به روابط زناشویی همگی میتوانند به اختلال نعوظ کمک کنند و اغلب این وضعیت را تشدید نمایند.
شرایط پروستات و تاثیر آن ها بر عملکرد نعوظ
اکنون که به درک اساسی از اختلال نعوظ دست یافتیم، میبایست به این موضوع پرداخت که شرایط مختلف و مشکل پروستات چگونه میتوانند با اختلال نعوظ تلاقی کنند و منجر به اختلال نعوظ شوند.
سرطان پروستات و درمان های آن
سرطان پروستات یکی از عمده مشکلات پروستات بین مردان است که روشهای درمان آن به شرح زیر هستند.
روش های جراحی
درمانهای جراحی سرطان پروستات، مانند پروستاتکتومی رادیکال (حذف کامل پروستات)، میتواند تاثیر بسیاری بر عملکرد نعوظ داشته باشد. در طی جراحی، اعصاب ظریف و رگهای خونی که نقش حیاتی در دستیابی به نعوظ را دارند، ممکن است بهطور ناخواسته دچار آسیب شوند. تخمین مردانی که عملکرد نعوظ خود را با جراحی مجدد به دست میآورند از 25٪ تا 80٪ متغیر است. بازیابی عملکرد جنسی پس از جراحی یک فرآیند تدریجی بوده و 6 الی 18 ماه به طول میانجامد تا رشتههای عصبی بهبود یابند.
پرتودرمانی
هم پرتوهای خارجی و هم براکیتراپی (دانههای تابشی که در پروستات کاشته میشوند) از درمانهای رایج سرطان پروستات به شمار میروند. متاسفانه، این درمانها همچنین میتوانند بر بافتهای نعوظ تاثیر منفی داشته باشند و تقریباً در نیمی از مردانی که تحت درمان قرار میگیرند، به اختلال نعوظ منجر شوند. نکته مهم این است که این تغییرات ممکن است تا دو سال پس از درمان آشکار نشوند.
هورمون درمانی
مردان مبتلا به سرطان پیشرفته پروستات که فراتر از غده پروستات بوده و به دیگر بافتهای بدن گسترش یافته، اغلب تحت هورمون درمانی قرار میگیرند تا تستوسترون را سرکوب سازند. داروهایی مانند لوپرولید (لوپرون) و گوسرلین (زولادکس) معمولاً مورد استفاده قرار میگیرند و میتوانند اختلال نعوظ را به عنوان یک عارضه جانبی در مردان القا کنند. برخی از دیگر داروها مانند فلوتامید (Eulexin) و بیکالوتامید (Casodex) ممکن است تاثیر کمتری بر عملکرد نعوظ داشته باشند. علاوهبر این، مراحل پیشرفته سرطان پروستات میتوانند بهطور مستقیم بر اعصاب و شریانهای مسئول دستیابی به نعوظ تاثیر بگذارند.
هیپرپلازی خوش خیم پروستات (BPH)
BPHیا بزرگ شدن غیرسرطانی پروستات نیز ممکن است به اختلال نعوظ و مشکلات انزال منجر شود. در حالی که BPH خود ذاتاً مسئول این مشکلات نیست، درمانهای خاصی که برای BPH مورد استفاده قرار میگیرند میتوانند منجر به بروز عوارض شوند. به عنوان مثال، فیناستراید (Proscar)، یک داروی ضدتستوسترون بوده که برای BPH تجویز میگردد و در حدود 3.7٪ از مصرفکنندگان با اختلال نعوظ و در 3.3٪ با کاهش میل جنسی مرتبط است.
با این حال، آلفا بلوکرها مانند تامسولوسین (Flomax)، آلفوزوسین (Uroxatral) و سیلودوسین (Rapaflo) از درمانهای جایگزین با خطر کمتر عوارض جانبی جنسی به شمار میروند. در مواردی که داروها ناکارآمد باشند، برداشتن پروستات از طریق مجرای ادرار (رویکرد جراحی) نیز ممکن است در درصد کمی از مردان منجر به اختلال نعوظ شود.
سطوح پایین تستوسترون
تستوسترون، هورمون جنسی اصلی مردانه، نقش مهمی در سلامت کلی و میل جنسی مردان دارد. با افزایش سن مردان، سطح تستوسترون بهطور طبیعی کاهش مییابد و معمولاً پس از 40 سالگی در حدود 1٪ در سال کاهش پیدا میکند. با این حال، برخی از عوامل از جمله آسیب، بیماری (مانند عفونت)، شیمی درمانی، پرتودرمانی میتوانند منجر به کاهش ناگهانی سطح تستوسترون شوند. با درمان یا داروهای خاص زمانی که سطح تستوسترون به میزان قابل توجهی کاهش مییابد، مردان ممکن است نه تنها اختلال نعوظ؛ بلکه کاهش میل جنسی را نیز تجربه کنند.
پروستاتیت
پروستاتیت یا التهاب غده پروستات، میتواند بهصورت حاد (معمولاً بهدلیل عفونت باکتریایی) یا مزمن (به یک عامل عفونی مرتبط نباشد) ظاهر شود. پروستاتیت شدید میتواند مستقیماً به اختلال نعوظ منجر شده در حالی که موارد خفیفتر میتوانند انزال دردناک را بهدنبال داشته باشند که بر لذت جنسی تاثیر میگذارد و به مرور زمان منجر به اختلال نعوظ میگردد.
تشخیص و ارزیابی اختلال نعوظ در زمینه مشکلات پروستات
وجود اختلال نعوظ در مردان مبتلا به مشکلات پروستات نیاز به ارزیابی و تشخیص دقیق برای تعیین علت خاص آن و مناسبترین رویکرد درمانی دارد.
فرآیند ارزیابی
در طول فرآیند ارزیابی، شرح حال دقیق پزشکی بسیار مهم است. این شرح حال شامل ارزیابی شرایط پزشکی مزمن، روشهای جراحی قبلی، بیماریها و داروهای فعلی میشود. عوامل روانشناختی و سبک زندگی مانند مصرف الکل، سیگار کشیدن و مصرف مواد مخدر غیرقانونی نیز باید مورد بررسی قرار گیرند. تغییر در احساسات نسبت به شریک زندگی و پویایی روابط میتواند اطلاعات ارزشمندی را به پزشک ارائه دهد.
معاینه فیزیکی
معاینه فیزیکی جامع یکی دیگر از اجزای ضروری فرآیند تشخیصی است. این مرحله شامل ارزیابیهای مختلفی میشود که به شرح زیر هستند.
- ارزیابی قلبی عروقی: گوش دادن به صدای قلب برای سوفل یا ناهنجاریهایی که میتوانند بر جریان خون تاثیرگذار باشند.
- اندازهگیری فشار خون: فشار خون بالا و پایین میتواند گردش خون را مختل سازد و بر عملکرد نعوظ تاثیر بگذارد.
- ارزیابی نبض: نبض در نقاط مختلف از جمله مچ دست، مچ پا و کشاله ران ارزیابی میشود؛ زیرا نبض آهسته یا ضعیف ممکن است نشاندهنده خونرسانی ناکافی به آلت تناسلی باشد.
- معاینه بیضه و آلت تناسلی: ارزیابی اندازه بیضه، رشد سینه (که میتواند نشاندهنده تستوسترون پایین باشد) و بررسی اسکار یا انحنای آلت تناسلی (نشاندهنده بیماری پیرونی).
- معاینه دیجیتال رکتوم: جهت بررسی غده پروستات برای شناسایی علائم عفونت یا سرطان انجام میشود.
- آزمایشات: سطح کلسترول، تری گلیسیرید و قند خون ممکن است برای ارزیابی خطر بیماری قلبی عروقی و غربالگری دیابت ارزیابی شود.
- نمونه ادرار: ممکن است یک نمونه ادرار برای تشخیص وجود گلبولهای قرمز یا سفید خون درخواست شود که میتواند نشاندهنده یک مشکل اورولوژیکی باشد.
تست های تشخیصی
در حالی که داروها میتوانند بهطور موثر بسیاری از موارد اختلال نعوظ را درمان کنند، تستهای تشخیصی خاص هنوز هم در شرایط خاصی که یک بیماری زمینهای نیاز به درمان تخصصی دارد، ارزشمند هستند.
- آزمایشات هورمونی: اگرچه کمبود تستوسترون به ندرت به اختلال نعوظ کمک میکند، آزمایش هورمونی برای مردانی انجام میشود که دچار مشکلات غدد درونریزی هستند و توسط معاینات فیزیکی نشان داده شدهاند یا کسانی که میل جنسی خود را از دست دادهاند. سطح خونی پرولاکتین (هورمون هیپوفیز که میتواند عملکرد تستوسترون را مهار کند) و هورمون محرک تیروئید (که نشاندهنده اختلال عملکرد غده تیروئید است) نیز ممکن است مورد ارزیابی قرار گیرند.
- آزمایشهای جریان خون: سونوگرافی داپلر دوبلکس رنگی، یک تکنیک تصویربرداری است که میتواند مسائل مربوط به جریان خون در شریانها یا سیاهرگهای آلت تناسلی مانند نشت وریدی را شناسایی کند. داپلر آلت تناسلی که در مطب پزشک انجام میگیرد، ممکن است شامل تزریق مستقیم پروستاگلاندین به آلت تناسلی برای ارزیابی پاسخ آن باشد که نشاندهنده اثربخشی بالقوه داروهای تزریقی برای اختلال نعوظ باشد.
- تستهای شبانه: برای تمایز بین عوامل روانشناختی و فیزیکی موثر در اختلال نعوظ، ممکن است تست شبانه آلت تناسلی توصیه شود. نعوظ شبانه بهطور غیرارادی در هنگام خواب رخ میدهد و تحت تاثیر عوامل روانی قرار نمیگیرد. این آزمایش میتواند به تشخیص اختلال نعوظ با یک علت اصلی فیزیکی کمک کند.
گزینه های درمانی برای اختلال نعوظ در زمینه مشکلات پروستات
گزینههای درمانی برای اختلال نعوظ در مردان مبتلا به مشکلات پروستات بسته به علت زمینهای، عوامل سلامت فردی و ترجیحات شخصی متفاوت هستند. در ادامه، ما چندین رویکرد برای مدیریت اختلال نعوظ را با در نظر گرفتن زمینه خاص شرایط پروستات مورد بحث قرار میدهیم.
مهارکننده های PDE5
مهارکنندههای PDE5، از جمله سیلدنافیل (ویاگرا)، واردنافیل (لویترا)، آوانافیل (استندرا) و تادالافیل (سیالیس)، از زمان تایید سیلدنافیل توسط FDA در سال 1998، انقلابی در درمان اختلال نعوظ ایجاد کردهاند. این داروها با مهار آنزیم PDE5 عمل مینمایند. cGMP، یک ماده شیمیایی ضروری برای نعوظ را تجزیه میکند. توجه به این نکته ضروری است که این داروها به عنوان داروی مقوی جنسی عمل نمیکنند و تحریک جنسی برای اثربخشی آنها ضروری است.
- سیلدنافیل (ویاگرا): بهطور معمول 30 الی 60 دقیقه زمان نیاز است تا اثر کند و 4 الی 5 ساعت باقی میماند.
- واردنافیل (لویترا): در عرض 15 الی 30 دقیقه عمل میکند و همچنین 4 الی 5 ساعت باقی میماند.
- تادالافیل (سیالیس): بین 30 الی 45 دقیقه اثر میکند و مدت اثر آن بهطور قابل توجهی طولانیتر است و 24 الی 36 ساعت به طول میانجامد.
- آوانافیل (Stendra): با اثرگذاری سریع که معمولاً در عرض 15 الی 30 دقیقه به طول میانجامد.
- عوارض جانبی: مهارکنندههای PDE5 دارای عوارض جانبی خفیف و گذرا از جمله سردرد، گرگرفتگی، ناراحتی معده، احتقان بینی و عفونتهای دستگاه ادراری هستند. برخی از مردان ممکن است اختلالات بینایی موقتی را تجربه کنند. نکته مهم این است که این داروها نباید توسط مردانی که نیترات مصرف میکنند یا افرادی که از بیماری قلبی عروقی ناپایدار رنج میبرند، استفاده شوند.
- تداخلات دارویی: مهارکنندههای PDE5 میتوانند فشار خون را کاهش دهند و در صورت استفاده همزمان با نیتراتها که فشار خون را نیز کاهش میدهند، باید احتیاط کرد. ترکیب این داروها میتواند منجر به کاهش مرگبار فشار خون شود. مردانی که از نیتراتهای طولانی اثر یا چسبهای نیتروگلیسیرین استفاده میکنند باید از مصرف مهارکنندههای PDE5 در بازههای زمانی خاص اجتناب ورزند.
تزریقات
برای افرادی که به داروهای خوراکی پاسخ نمیدهند یا بهدلیل مشکلات پروستات قادر به استفاده از آنها نیستند، تزریق داروهای تجویزی بهطور مستقیم به آلت تناسلی میتواند جایگزین موثری باشد. داروهای قابل توجه در این زمینه عبارتند از پروستاگلاندین آلپروستادیل (Caverject) و تحت نظر پزشک مربوزه، داروهای قدیمی مانند Trimix (ترکیبی از پاپاورین، فنتولامین و آلپروستادیل) نیز موثر خواهند بود.
- تزریق پروستاگلاندین آلپروستادیل: این تزریقها که مستقیماً در آلت تناسلی انجام میگیرند، میتوانند در مدت 5 الی20 دقیقه منجر به نعوظ شوند که میتواند 6 الی 12 ساعت به طول انجامد.
عوارض جانبی: عوارض جانبی اصلی درد خفیف تا متوسط، کبودی یا جای زخم است. نعوظ طولانی مدت (پریاپیسم) یک عارضه نادر؛ اما جدی بوده که نیاز به مراقبت فوری پزشکی دارد.
- تزریق تریمیکس: با ترکیب سه دارو، تزریق تریمیکس نیز میتواند با نظارت پزشک موثر باشد.
شیاف (MUSE Therapy)
آلپروستادیل که به شکل گلولههای کوچکی که قبل از مقاربت وارد مجرای ادرار میشوند، بخشی از درمانی است که به نام «سیستم پیشاب راه دارویی برای نعوظ» (MUSE) شناخته میشود. این دارو به سرعت توسط بافت اطراف جذب شده و گشاد شدن شریان در آلت تناسلی را تسهیل میکند.
اثربخشی: MUSE درمانی نسبتاً موثر است و تقریباً 30٪ از کاربران از آن بهره میبرند.
عوارض جانبی: برخی از مردان ممکن است ناراحتی یا سرگیجه خفیف را تجربه کنند و نباید بیش از دو بار در 24 ساعت از آن استفاده شود.
وسایل مورد نیاز برای دستیابی به نعوظ یا حفظ آن
- نوار آلت تناسلی: مردانی که میتوانند نعوظ داشته باشند؛ اما بهدلیل نشت وریدی برای حفظ آن تلاش میکنند، ممکن است نوارهای آلت تناسلی برای آنها مفید باشند. این دستگاههای حلقه مانند در اطراف قاعده آلت تناسلی نعوظ محکم میشوند و از خروج خون جلوگیری میکنند.
- دستگاههای نعوظ با خلا: قبل از ظهور داروهای تجویزی، پمپهای خلا اولین درمان خانگی برای اختلال نعوظ به شمار میرفتند. این دستگاهها در یک سیلندر پلاستیکی، خلا ایجاد میکنند و جریان خون را به آلت تناسلی افزایش میدهند. پس از رسیدن به نعوظ، یک حلقه لاستیکی در پایه آلت تناسلی قرار میگیرد تا خون و نعوظ را حفظ نماید.
اثربخشی: پمپهای خلا غیرتهاجمی و بسیار موثر بوده و برای حدود 80 درصد از کاربران سودمند هستند.
عوارض جانبی: برخی از مردان ممکن است عوارض جانبی مانند درد، کبودی یا مشکل در انزال را تجربه کنند. این پمپها برای افراد مبتلا به اختلالات خونی خاص مناسب نیستند.
ایمپلنت های جراحی
ایمپلنتهای جراحی معمولاً پس از انجام درمانهای کم تهاجمی به عنوان آخرین راه حل در نظر گرفته میشوند. دو نوع ایمپلنت آلت تناسلی موجود هستند:
- میلههای سیلیکونی: میلههای سیلیکونی نازک در آلت تناسلی در بالای مجرای ادرار قرار میگیرند که منجر به نعوظ دائمی میشوند که میتوان با جابهجا کردن آلت تناسلی به سمت پایین در امتداد ران آن را پنهان کرد.
- سیلندرهای بادی: ایمپلنتهای بادی از دو استوانه تشکیل شدهاند که برای ایجاد نعوظ با مایع نمک پر شدهاند. مایع از یک مخزن کاشته شده در شکم یا کیسه بیضه پمپ میشود.
اثربخشی: ایمپلنت آلت تناسلی بسیار موثر بوده و امکان نعوظ و مقاربت جنسی را به مردان میدهد. میزان رضایت در میان کاربران ایمپلنت بهطور کلی بالا است.
عوارض جانبی: در حالی که عوارض این روش نادر هستند؛ اما میتوانند شامل عفونت، اختلال در عملکرد دستگاه یا فرسایش آن باشند.
مشاوره و درمان روانشناختی
برای مردانی که اختلال نعوظ آنها عمدتاً ناشی از عوامل روانی بوده، درمان و مشاوره ممکن است بسیار مفید باشد. درمانهای شناختی-رفتاری، زوج درمانی یا تراپی رابطه جنسی میتوانند به رفع مشکلات عاطفی، اضطراب یا نگرانیهای مربوط به مشکل پروستات کمک کنند.
اصلاح سبک زندگی و اقدامات پیشگیرانه
در برخی از موارد، تغییرات سبک زندگی و اقدامات پیشگیرانه میتوانند به سلامت کلی جنسی کمک کنند و در کاهش خطر اختلال نعوظ کمککننده باشند؛ به ویژه در زمینه مسائل و مشکل پروستات.
رژیم غذایی سالم و ورزش
حفظ یک رژیم غذایی متعادل و غنی از میوهها، سبزیجات، غلات کامل، پروتئینهای بدون چربی و چربیهای سالم میتواند از سلامت قلبی عروقی جلوگیری کند و به مدیریت شرایطی مانند دیابت و چاقی که از عوامل خطر اختلال نعوظ هستند، کمک نماید. فعالیت بدنی منظم همچنین میتوانند گردش خون را بهبود بخشند و استرس را کاهش دهند که هر دو قادر خواهند بود تا بر عملکرد نعوظ تاثیری مثبت داشته باشند.
ترک سیگار
سیگار یک عامل خطر برای اختلال نعوظ شناخته شده است. ترک سیگار میتواند به بهبود سلامت عروق و در نتیجه عملکرد بهتر نعوظ منجر شود.
محدودیت در مصرف الکل و مواد مخدر به صورت تفریحی
مصرف بیش از حد الکل و استفاده تفریحی از مواد مخدر میتواند به اختلال نعوظ کمک کند. اعتدال در این زمینهها میتواند بر سلامت جنسی تاثیر مثبت داشته باشد.
مدیریت استرس
استرس و اضطراب مزمن میتوانند عوامل مهمی در اختلال نعوظ باشند. تکنیکهای تمدد اعصاب، ذهن آگاهی (مدیتیشن) و استراتژیهای کاهش استرس میتوانند ابزارهای ارزشمندی در مدیریت این مسائل به شمار روند.
معاینات منظم
مردان مبتلا به مشکلات پروستات، به ویژه آنهایی که تحت درمانهای سرطان پروستات قرار گرفتهاند، میبایست با پزشکان خود قرار ملاقاتهای منظمی داشته باشند. نظارت بر مسائلی مانند اختلال نعوظ ناشی از مشکل پروستات، ضروری است.
سوالات متداول
اختلال نعوظ (اختلال نعوظ) چیست و چگونه تعریف میشود؟
اختلال نعوظ به عنوان ناتوانی مداوم در دستیابی و حفظ نعوظ مناسب برای مقاربت جنسی در حداقل 25٪ موارد است. این یک وضعیت پیچیده بوده که تحت تاثیر عوامل مختلف جسمی و روانی قرار دارد.
سرطان پروستات و درمانهای آن مانند روشهای جراحی و پرتودرمانی، چگونه بر عملکرد نعوظ تاثیر میگذارند؟
روشهای جراحی سرطان پروستات مانند پروستاتکتومی رادیکال، میتوانند به اعصاب ظریف و عروق خونی آسیب برسانند و بر عملکرد نعوظ تاثیرگذار باشند. پرتودرمانی همچنین میتواند بر بافتهای نعوظ تاثیر منفی گذاشته و احتمالاً تا دو سال پس از درمان، اثرات آن آشکار خواهند شد.
آیا هیپرپلازی خوشخیم پروستات میتواند به اختلال نعوظ کمک کند و چه عوارضی در درمان آن وجود دارند؟
در حالی که BPH خود مسئول اختلال نعوظ نبوده، برخی از درمانهای BPH مانند داروی فیناستراید، با اختلال نعوظ و کاهش میل جنسی مرتبط هستند. رویکردهای جراحی برای BPH همچنین ممکن است در درصد کمی از مردان منجر به اختلال نعوظ شود.
سطح پایین تستوسترون چگونه با اختلال نعوظ در ارتباط بوده و چه عواملی میتوانند منجر به کاهش ناگهانی سطح تستوسترون شوند؟
سطوح پایین تستوسترون میتواند به اختلال نعوظ و کاهش میل جنسی کمک کند. عواملی مانند افزایش سن، آسیب، بیماری، شیمی درمانی، پرتودرمانی یا داروهای خاص میتوانند منجر به کاهش ناگهانی سطح تستوسترون شوند.
برخی از تستها و ارزیابیهای تشخیصی که برای تعیین علت اختلال نعوظ در زمینه مسائل و مشکلات پروستات مورد استفاده قرار میگیرند، کدامند؟
تستهای تشخیصی شامل تستهای هورمونی برای ارزیابی سطح تستوسترون، آزمایشهای جریان خون مانند سونوگرافی داپلر و تستهای شبانه برای تمایز بین عوامل روانی و فیزیکی موثر در اختلال نعوظ میشوند. این آزمایشات به تشخیص علت خاص اختلال نعوظ در افراد مبتلا به مشکل پروستات کمک میکنند.
سخن پایانی
درک مکانیسمهایی که شرایط و مشکل پروستات را به اختلال نعوظ مرتبط میسازند، هم برای بیماران و هم برای پزشکان حیاتی است؛ زیرا شما را از تصمیمات تشخیص و درمان آگاه میکنند. از روشهای جراحی و پرتودرمانی گرفته تا داروها و عوامل روانشناختی، مشکل پروستات تداخل پیچیدهای با اختلال نعوظ دارد. مدیریت موثر اختلال نعوظ به تلاش مشترک بین بیماران، شرکای آنها و پزشک نیازمند است. با ترکیب مناسب درمانها، اصلاح شیوه زندگی و حمایت کافی، بسیاری از مردان میتوانند سلامت جنسی خود را حتی در صورت وجود مشکل پروستات بازیابند.